Wooninspiratie

Prachtig vind ik deze vloer van Lea Ceramiche! De ontwerper Diego Grandi speelt hier met de combinatie van een natuurlijke houtprint en grafische vormen. Door de tegels naast elkaar te leggen ontstaat er een speels patroon die doet denken aan een oude Franse visgraat vloer. Mooi voor in de keuken en hal, of als 'tapijt' in de woonkamer!

Deze super mooie tafels worden handgemaakt in ons eigen kikkerlandje. Christien Starkenburg is de ontwerper van de tafels. Stoer, simpel met een leuk accent, ik ben fan! De tafels zijn te verkrijgen bij o.a. Jan de Jong interieur in Leeuwarden, zie ook de website van SlowWood.

Haal de dekens, plaids en kussens maar weer uit de kast, de koude herfst komt er aan! En dan is er niks knusser dan met een wollen deken, een kop warme chocolademelk en een goed boek bij de haard te zitten. En nog een fijne bijkomstigheid, ze staan nog leuk in je interieur ook!

Vorige week ben ik naar Maison & Objet in Parijs geweest. Een grote inspiratiebron waar ik veel nieuwe ontwerpers heb ontmoet! Een van deze ontwerpers is Kristina Dam. Zij ontwerpt grafische objecten en posters. Simpel, strakke lijnen en toch echt een blikvanger, ik vind het erg mooi! En op haar website is nog veel meer moois te zien.

Verstop de snoeren van je lampen niet, maar laat ze knallen! Kies voor een accentkleur die bij de rest van je interieur past, of laat de lamp extra opvallen met een contrastkleur, nog leuker! Heb je een interieur met weinig, kies dan voor een exemplaar met een leuk patroontje. Te verkrijgen bij o.a. snoerboer.nl.

Heerlijk schommelen in de hangstoel, niet alleen buiten maar ook binnen! Ze zijn stoer, sfeervol en passen bij veel interieurstijlen. Hang de stoel aan een balk of gewoon aan je plafond, een paar lekkere kussens en een schapenkleedje erin en wegdromen maar!

Wat vind ik ze mooi, stoeltjes van gebogen hout! Ze worden door verschillende ontwerpers gemaakt en zijn in allerlei kleuren te verkrijgen. Hier een kleine selectie:  Valerie chair van Giopato & Coombes, In between chair van Tradition, Cover chair van Muuto en de 404 van Thonet. En er zijn nog zoveel meer!

Hoe zorg ik ervoor dat de woonkamer een eenheid vormt? Een vraag die ik vaak hoor. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is het toevoegen van een vloerkleed. Zet de poten van de meubels op het kleed en het kleed zorgt ervoor dat de meubels bij elkaar gaan horen en niet meer losse onderdelen zijn! Kies een kleed daarom niet te klein en denk ook eens aan een rond kleed, net even wat anders!